Åbent: onsdag - fredag 12-17 // lørdag 11-15

Alle kunstværker i Galleri NB

Paul Smulders og Ruslan Merzlyakov

Slut dato: 30-05-2021

Galleri NB: 11.04 – 30.05

Paul Smulders: Apophenia
Ruslan Merzlyakov: Stjernestøv

Link: 3D virtuel rundvisning med kunstnernes kommentarer til kunstværkerne

Galleri NB går nu all in med åbning den 11. april af to soloudstillinger med Paul Smulders malerier i MAIN gallery og Ruslan Merzlyakov fotos i NBeX project. På grund af Corona restriktionerne åbner galleriet ikke med ferniseringer. Men kunstnerne er søndag eftermiddag til stede i galleriet, således at man kan møde dem i deres udstillinger.

Paul Smulders
’APOPHENIA’

Titlen og temaet for Paul Smulders '(f. 1962) kommende udstilling hedder:' Apophenia '. Inspireret af vandlandskaber undersøger og udtrykker han sine personlige oplevelser, stemninger, figurerationer og bevægelser i sine malerier. Ved første øjekast kan det kaldes et banalt tema, men ikke desto mindre er malerierne grundlaget for en ekstremt gennemført, intens og smuk udstilling.


Apophenia er et psykologisk fænomen: evnen til at opfatte en forbindelse eller et meningsfuldt mønster mellem ikke-relaterede eller tilfældige ting og evnen til at se former, mønstre, elementer og sammenhænge, hvor der ikke er nogen. Vi ved alle, hvordan man ser på skyerne, og pludselig ser vi en form eller en figur. Det kan være et dyr, et ansigt eller noget helt andet, men det vi ser er ikke ægte. Det er kun vores fantasi, og dette fænomen kaldes 'apophenia'.

I Paul Smulders malerier bruges apophenia som et redskab. Gennem hele sin karriere, har disse værktøjer givet ham uendelige muligheder for at skabe ny kunst. Faktisk er det kernen i hans kunstform - dette fænomén spiller en nøglerolle i hans kunstværker og giver os som observatører igen og igen mulighederne for fri fortolkning.

Ruslan Merzlyakov
STJERNESTØV

Ruslan Merzlyakov (f. 1995) er en total dedikeret personlighed, hvis fokus udelukkende drejer sig om fotografering af stjernehimlen. Så snart der er udsigt til en klar nattehimmel, tager han ud i natten med sit kamera for at finde sit motiv. Ofte i en spændt forventning om de eventyrlige motiver, som nattehimlen ikke umiddelbart gemmer på.

Med meget lange lukketider tager han kun et enkelt foto ad gangen. Og uden fotografisk efterbehandling er det fantastisk at opleve den intensitet, som nattehimlen byder på – og som vi umiddelbart ikke kan opleve med det blotte øje.

Geografisk er motiverne hentet på kendte danske lokationer. Eksempelvis er fotoet "Fra Big Bang til Møns Klint" optaget fra en position i havet ud for Møns Klint. For at gøre det muligt at holde kameraet fuldstændig roligt, lavede han en stålkonstruktion, som blev placeret på havbunden, så det blev muligt at fastholde en meget lang eksponeringstid. Motiv og kompostion er også i dette tilfælde gået op i en højere enhed.

Ruslan Merzlyakov har modtaget en række hædersbevisninger. Heriblandt prisen som Astronomy Photographer of the Year 2019 - videolink til Youtube

De udstillede fotografier er fremstillet med UV behandlede pigmenter printet på Alu-Dibond og i et certificeret oplag på max. 3 signerede eksemplarer.

Fakta:

Tid: 11.04 – 30.05

Udstillinger:

MAIN gallery
Paul Smulders: Apophenia, maleri

NBeX project
Ruslan Merzlyakov: Stjernestøv, foto

Øvrigt:

 

Web:
www.gallerinb.com

Galleri NB TV

Instagram

Facebook